Varkenshaas champignonroomsaus
Ingrediënten:
- Varkenshaas 600 gram
- Champignonroomsaus
- Bakolie
- Zout
- Peper
- Roomboter
Varkenshaas champignonroomsaus klaarmaken? Smaakt een varkenshaasje lekker met champignonroomsaus? Jazeker! Sterker nog! Het is mijn favoriete gerecht! Champignonroomsaus is heerlijk met een goed stukje varkenshaas. En het mooie er van is: het is ook nog eens snel te bereiden!
Bereiding Varkenshaas champignonroomsaus:
1. Het is verstandig om de varkenshaas ongeveer een half uur van te voren uit de koelkast te halen. Zo kan deze op kamertemperatuur komen.
2. Nu verhit je de koekenpan met wat boter en dep je de varkenshaas droog met wat keukenpapier
3. Strooi nu zout en peper over de beide kanten en klep het dunne gedeelte van de haas om. Steek dit vast met een houten prikker
4. Nu is het vlees overal even dik, zodat het overal tegelijk gaar word
5. Verwarm nu de oven voor op 180 graden
6. Verwarm nu de koekenpan met wat olijfolie en bak hier de varkenshaas in (op hoog vuur), zodat deze goudbruin word
7. Let er goed op dat je de varkenshaas goed blijft bewegen, zodat deze niet aanbrand
8. Haal nu de varkenshaas uit de pan en wikkel deze in een stuk aluminiumfolie. Leg nu een stuk roomboter op het varkenshaasje en laat deze nog ongeveer 15 minuten in de oven bakken
9. Wanneer dit gebeurd is, is de varkenshaas klaar en kun je deze serveren met heerlijke champignonroomsaus!
Recept door: Champignon roomsaus