Champignon roomsaus

De lekkerste recepten voor en met champignonroomsaus!

Recept voor champignon roomsaus

Recept voor champignon roomsaus

Ingrediënten:

  • 150 gram champignons
  • 1 kleine ui
  • 40 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 3 dl bouillon (van een blokje)
  • 2 dl kookroom
  • snufje zout
  • snufje peper
  • 1 takje peterselie

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Zelf een overheerlijke champignon roomsaus maken? Met onderstaande recept maak je in eigen keuken een overheerlijke champignonroomsaus voor bij een stukje vlees.

Persoonlijk vind ik het erg lekker om de champignon roomsaus bij een varkenshaasje of biefstukje te eten, maar dat is natuurlijk een persoonlijke smaak.
Ook lekker is om de roomsaus te gebruiken bij het gourmetten.


Bereiding Recept voor champignon roomsaus:

Voordat je aan de slag gaat met de bereiding van de champignon roomsaus, raad ik je aan om eerst even de ingrediƫnten te bekijken. Zo weet je welke ingrediƫnten je nodig hebt.

Ook raad ik je aan om een grote koekenpan of sauspan te gebruiken. Het is namelijk zo dat hoe groter de pan is, hoe sneller het vocht verdampt en de saus indikt.

1. Snij eerst de ui in blokjes

2. Was de gewassen champignon in schijfjes

3. Doe de uien en de champignons door de boter

4. Roer de bloem erdoor; laat dit afkoelen

5. Warm de bouillon en roer de uien en champignons er door heen

6. Breng het aan de kook, en doe de kookroom er bij (Roer voortdurend)

7. Voeg eventueel wat zout en peper toe

8. Voeg als laatst gehakte peterselie toe


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: