Champignon roomsaus

De lekkerste recepten voor en met champignonroomsaus!

Pasta met champignonroomsaus

Pasta met champignonroomsaus

Ingrediënten:

  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 200 g spekblokken
  • 300 g kastanje champignons (ong. één bakje per 2 personen)
  • 2 glazen droge witte wijn
  • 500 ml kookroom
  • 6 eetlepels bladpeterselie (gehakt)
  • 400 g tagliatelle
  • 2 bouillonblokjes

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
5 sterren - gebaseerd op 1 reviews

Wil je pasta met champignonroomsaus klaarmaken? Op deze pagina geef ik je het heerlijke recept om dit klaar te maken! Het is helemaal niet moeilijk en neemt niet gek veel tijd in beslag en het is ook nog eens super lekker!


Bereiding Pasta met champignonroomsaus:

Eerst snipperen we de ui en de knoflook. We snijden de champignons in kleine plakjes.

Nu bakken we de spekblokjes zonder olie. Dit doen we totdat ze krokant zijn.

We voegen de spekblokjes, de ui en de knoflook bij elkaar en fruiten deze aan.

We bakken de champignons totdat ze beginnen de kleuren. Ondertussen koken we de pasta beetgaar.

We blussen af met witte wijn en laten deze tot de helft inkoken. We voegen nu het bouillonblokje met een scheut water toe. Dit laten we inkoken.

Nu voegen we de kookroom toe. Deze kun je inkoken tot de gewenste dikte. Daarna voegen we de pasta en de gehakte peterselie toe.

Dan kunnen we serveren!


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: